Hol és hogyan tanuljak meg zongorázni? (tudásbázis)
Nekem egyszerre szinte mindent.
Se kopni-nyelni nem tudtam.
Nem mondod....:D
Csak 6 éven át tanultam zongorázni, zeneelméletestül. A tanárnő nem volt egy nagy durranás, illetve nem volt érdeke, hogy továbbmenjek zongorából. Azaz nem nagy lendülettel tanított, mert elvileg már játszhattam volna erőseb anyagot is.
Tanára válogatja, az enyém először a billentést tanította és nem a skálákat. Amikor már a hüvelykujjam tudott mozogni a többi alá is és mellé is, akkor jött a skála.
A leghalkabbtol a legerosebbig az ujjaddal erzed;
mint ahogy enelkelsz tudatosan; erositesz, halkitasz, kitartod, remegteted, trillazod, stb.
Az iskolaban, ahol tanultam zongorazni, csak pianinok voltak, de csak a helyhiany miatt a tantermekben. De sok helyen meg ma is rendes nagy panceltokes zongorak vannak.
Nekem van elektromosom, de nem szeretem, mert hengerrel lehet a hangerot szabalyozni, az pedig nem ugyanaz.
Ha veszel, akkor lesz ilyen zongorád.
Tudod, nem csak Hamilton vezethet Ferrarit.
Kis alázattal kellene hozzá állni ehhez az egészhez. Nincs olyan, hogy megtanulsz zongorázni. Élethosszig tanulhatsz és gyakorolhatsz, és nem zongorázni tanulsz meg, hanem különböző darabokat.
Semmi nem ugyanaz. Semmi nem szól ugyanúgy. Még az sem, amit egymást követően csinálsz ugyanazon a hangszeren.
Persze lehet ez is egy érv, de az elektromosak is nagyon jók már ilyen szempontból is.
Az ő szintjén - ami ugye még nem létezik - nem hiszem, hogy ilyeneket kellene mérlegelni.
Na jó, kezdem magam úgy érezni mint egy hangszerügynök :)
Nem vagyok híve a pianinonak. Semmi olyannak amit hangolni kell. Pénz, macera. Utána jönne a kérdés: "Hol találhatók egy jó zongorahangolót?"
Kizárólag elektromosat vennék. Aztán ha nagyon beindul vehet egy Steinway-t is (ez vicc volt).
Vagy keress olyan szemelyt, aki tanult a zeneiskolaban.
Igy olcsobb lesz, no meg talan lesz egy jo baratod is.
A zene sok embert osszekot, mert lelekben rokonok.
Skalazassal kezdik: C-dur skala ujjrenddel!
Jobb 1-2-3 alanyul 1-2-3-4 es vissza. Aztan bal kezzel C-A-H stb.
1. Szerezz be egy rendesen felhangolt pianinot.
2. Mivel a zeneiskolakban megszunt a felnotteknek a tanulasi lehetoseg allami szinten, talan vallal zenetanar hetenete 1-2 orat tanitani "feketen".
3. Megveszed az 1. Zongoraleckek 1. kotetet, de kell egy kis szolfezs zeneelmelet is.
Hangnemek *dur-moll), elojegyzesek (keresztes, bes elojegyzesek), ritmuskepletek (egesz, fel, nyolcadok, eles- nyujtott ritmus, tizenhatodok es tarsai). Az osszhangzattanrol mar beszelni se merek, mondjuk a Hova megy te kis nyulacska D-Fisz-A D-dur harmashangzat, de sajnos szukseges, hogy megertsd.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik.
Nem azt írtam.
Nem tudom, lehet-e manapság még bérelni legalább egy pianínót.
Gyakorlási lehetőség mindenképpen kell, lehetőleg naponta.
Kell saját zongora. Minden nap kell gyakorolni.
100-150ezer körül már vehetsz elektromos zongorát (!ez nem szintetizátor) Yamaha-t ajánlom.
Nagyon jó dolog. Sok örömet kaphatsz tőle.
Biztosan van zeneiskola, akár gyakorlási lehetőséggel is.
Eleinte nem lesz sok gyakorolni való. A kéz- és ujjtartásra való gyakorlatokhoz egy asztal is jó. .D
Ne csüggedj, soha nincs későn.
Üdv!
Egyszerű,de mégis bonyolult kérdésem lenne.
Hol tanulhatnék meg zongorázni?Az egyszerűség adott.A bonyolult része,hogy 26 éves vagyok,soproni,és nincs saját zongorám.. :( (még).
Nincsenek vele nagyobb céljaim,de mindig is szerelmes voltam a zongorába,de valahogy sosem értem el odáig,hogy beiratkozzak.Ha magántanár jöhet csak szóba,akkor esetleg mire számíthatok,mennyibe kerülne?
Köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Tűsarkúban hogyan tanuljak meg járni?
- Hogyan tanuljak hatékonyan, rövid idő alatt?
- Hogyan tanuljak meg táncolni?
- Szerintetek nehéz megtanulni magamtól zongorázni? Igazából egy "script" lenne az amit mindenképpen megtanulnék.. Fontos lenne.
- Hogyan lehet megtanulni szintetizátoron zongorázni?
- Hogyan lehetne egy ballagási csokorba beletenni azt, hogy zongorázni tanul egy lány?