Tűsarkúban hogyan tanuljak meg járni? (beszélgetés)
Rengeteg okos tanácsot kaptál (a legjobb a 14. hsz.). Azzal egészíteném ki, hogy otthon ne nagyon strapáld magad. A helyes tartáshoz (könyv és társai, nem kell tűsarkú). Válassz olyan programokat, ahol elég, ha csak rövid ideig van rajtad a tűsarkú. Pl. menj színházba cserecipővel, úgy hogy csak az előadás alatt, büféhez, ruhatárhoz menéshez van rajtad.
A legfontosabbról eddig még nem esett szó: tűsarkúban figyelj minden lépésedre, akkor is, ha már jól megy. Elég egyetlen egyszer kibicsaklania a bokádnak: ha megnyúlik az ínszalag, onnantól fogva vége. Ha kell, ha nem, kifordul a bokád, talán el is esel.
Ez nálam úgy derült ki, hogy tűsarkúban nem csetlettem-botlottam, mert minden lépésemre figyeltem. Aztán felvettem a laposabb sarkút, egyszer kibicsaklott a lábam, megnyúlt az ínszalag. Most már lapos sarkúban is figyelnem kell minden lépésre.
Sok sikert! Megéri!
Nekem azóta van saját cipőm mióta a lányom kinőtte a cipőimet. Most már én öröklöm a cipőket.
Még szerencsém, hogy a lányom cipőmániás, én meg papucsmániás vagyok, bár a félszám különbség papucsban nem számít. Van olyan, hogy megveszem a papucsot magamnak, hazahozom, és ennyi....
Neki van új papucsa.
Lánykoromban én is mindig laposban jártam.....anyum mindig szidott is érte,h fiúsan öltözöm.....szalagavatómra kaptam az első törpesarkú cipőmet.....aztán rájöttem h a barátomnak(azóta a férjem,lassan 20éve) jobban tetszik ha magasban járok!!
Szerintem se tűsarkúval kezdjél.....egy párcentis sarok a legmegfelelőbb kezdésre,aztán egyre magasabb!
Eleinte csak rövidebb távokat vállalkozz!Nem tudom tanulsz e v már dolgozol?.....az is egy megoldás,ha laposba mész,és a suli/munkahelyen váltasz(már ha olyan a munkahely h cserélhetsz).
Igazad van. Az én lányom is mikor "bele nőtt" a "jánykori" cipőmbe azt hordta. Szószerint rongyosra járta, pedig vitte flekkeltetni, ha a vaslábtörlő felhúzta a sarkán a bőrt javítatni. Van egy cipész (suszter) ismerősünk aki csinált neki cipőt.
Először mikor felajánlotta, szívtam a fogam mibe jön ez nekem. Mivel a szalagavatójáról volt szó bele egyeztem. "Basz isten, egyszer élünk!" (Bocs) Kiderült, hogy a lábára készült cipő kevesebbe került, mint ha boltba vettem volna meg a legdivatosabbat. Ráadásul kényelmes, nem töri a lábát, ja és még ma is cipő. A szalagavató 2003-ban volt, hét éve.
A mezitlábazást vagy a lapos sarkút nem annak találták ki aki egész életében magassarkúban járt.))
Mezítláb csak lábújjhegyen tudok járni igaz én közel 40 éve magassarkúzok.
Tizennyolc éves koromig én is csak edzőcipőben jártam.
A szalagavatóra vettem az első tűsarkúcipőmet. Nagynéném aki mindig is tűsarkút hordott közölte velem: Úgy mész a cipődben, hogy palántolni lehetne utánnad.
A következő tanácsokat adta:
- Itthon szobában gyakoroljál, könyv a fejedre, seprűnyél a két hónod alatt (hátul). A tartás miatt.
- Lépjél fele akkorát, mint szoktál.
- Ne a sarkadra lépj.
Közel 2 hét gyakorlás után már táncolni is tudtam a tűsarkúban.
Az is az igazsághoz tartozik, hogy akkor "csak" 7-8 cm volt, ma már 12-14 cm.
A lányom is így tanult meg "pipiske" cipőben járni, de ő is visszatért a 7-8 centis sarokra, mert a gerince így nem fáj.
Egy valamire azért figyelj oda, hogy csak alkalmira használd, mert később (40-50 éveskorodban) akkora "parasztbütykeid" lesznek, hogy muszály lesz operáltatni. (Nagynénémnek is része volt benne.)
Én is 20.éve járok tűsarkúban.
Csatlakozom az előző tanácsokhoz!!!!!
Kitartás! Sok mászkálást!
Sajnos én már másban nem tudok járni,kész vagyok a lapossarkútól.
Én már 5 éve járok magassarkúban! Semmiféleképpen ne a lakásban gyakorolj,ott nem tudod megtanulni, a lakásban nagyon pici a hely,olyan helyen kell gyakorolni ahol majd magassarkúban fogsz járni!
Az a lényeg ,hogy olyan cipőt válassz aminek van tartása(tartsa jól a bokád),az sokat segít! Egy magassarkú cipőben alapból egyenes a hát ,arra kell figyelni h egymás elé rakd a lábaid!
szia....
először is ne egyből a közepébe vágj bele ...
ne egyből a legmagasabb és a leghegyesebb (tűsarkú)
hanem először a széles sarkú magasabb sarkú sipőket ...
ÉS CSAK SZÉP FOKOZATOSAN CSERÉLD LE TŰSARKÚRA...
MINDÍG EGY PICIT MAGASABB SARKÚT ...ÉS AMENNYIVEL MAGASABB EGY PICIVEL VÉKONYABB LEGYEN A SARKA...
NEKEM BEVÁLT...
SOK SIKERT HOZZÁ
PUX
ÍRJ HA VAN VALAMI KÉRDÉSED...;P
Jó az más :D:D:D
És közben csábítóan pislogj a szemeddel.... :D:D
Igen, mert a térded ne legyen olyan rondán hajlítva... :)
Esetleg tegyél könyvet a fejedre :D