Hogyan tanuljak meg újra bízni? (beszélgetés)
Szia Fórumnyitó!
Érdekes téma, határozottan elgondolkoztatott. Az alábbiak az első reakcióim.
AGYALÁS
Bár azt írod, hogy nem agyalsz a dolgon, azt is írod, hogy időt kell adnod Magadnak és a dolognak. Tehát mégis ott van Benned valamilyen szinten, azaz mégis csak agyalsz a dolgon.
Előszöris fogadd el Magad, hogy agyalsz. Próbálj meg ezzel szembe nézni és kideríteni az okát. És hogy mi az ok, hát az a valaki más, ahogy írtad. Persze lehetnek más okok is, amiről nem írtál.
VALAKI MÁS
Írtad: „közben azonnal jött az érzés, hogy és ha van vki más rajtam kívül”?
Igen ez lehet. Miért?
1 Kielégítetlen/rejtett vágyak
Mert talán nem kap meg mindent Tőled, amit szeretne vagy amit titkon szeretne, de nem mer beszélni arról. Viszont ezt ki lehet deríteni. A legtöbb embernek van „kink”-je. Nyiss, beszélgess, tudd meg, ne ítélj, csak hallgasd meg. Lehet, hogy Neked is tetszeni fog, ha meghallgatod és ki is próbálod? Lehet, hogy színezni fog a megszokott rutinon.
2 Lehet, hogy poliamor
Gondolkodj el ezen, olvass róla, ismerd meg. Ne hozz korán döntést.
3 Dolgozz Magadon
Küzdd le a féltékenységedet, a bizalmatlanságot, trenírozással. Tudatosan teremts ilyen helyzetet vagy helyzeteket, amivel birkóznod kell. Biztos, hogy fejleszthető az ilyen képességed.
Egyelőre ennyit, remélem, hogy tudtam segíteni
Üdv.
Bizalmat amúgy lehet szavazni annak is aki nem érdemli meg.
Szerintem inkább jó emberismerőnek kell lenni.
"Nem értem, hogy vághatsz bele egy kapcsolatba úgy, hogy nem bízol a másikban."
Ezt én se értem. 🙄
A bizalom a kapcsolat alapja.
Nem értem, hogy vághatsz bele egy kapcsolatba úgy, hogy nem bízol a másikban. De szerintem először magadban kellene bíznod, vagy annyira jó, hogy ne kelljen féltékenykedned. Egyébként ha zavar bármi, üljetek le, és beszéljétek meg.
Vannak erre technikák. Például: mindenki kap tíz percet egy héten, amikor elmondhatja a másiknak az összes problémáját, de a másiknak nem szabad közbeszólnia.
Amúgy milyen tanácsot vársz? Ha azt mondjuk, hogy élvezd, ami van, és ne azon agyalj, hogy hátha mégis van egy másik, amire semmi jel nincs, akkor ez neked elég?
Ezt szerintem magadban kell helyretenni, a saját önbecsüléseddel jóban lenni, ezt kívülről nem lehet irányítani egy idegen embernek....
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. A férfiak terén sajnos sok csalódás ért, emiatt nálam a bizalom dolog nagyon nehéz téma. Van most vki az életemben, akivel minden tökéletes, semmi rossz érzés, stb., szuper ember, a közös időnk mindig tökéletes, érzem, pont olyan, amilyennek lennie kell. Tudom, hogy idő kell ahhoz, hogy vkiben teljesen megtudjunk bízni. De pl. ma reggel válaszolt vkinek messengeren és láttam, hogy a háttér rózsaszínes volt. Vannak női barátai, akik családosok, gondoltam, biztos az egyiknek válaszolt, de közben azonnal jött az érzés, hogy és ha van vki más rajtam kívül? (Miközben kb. csak velem van, ha úgy van). A női barátai nem zavarnak, nekem is vannak fiú barátaim, szeretném vhogy a rossz múltat letenni és nem a legrosszabbra gondolni, ha vmi olyat látok, aminek vszínűleg alapja sincsen.
Azon kívül, hogy időt adok magamnak és a dolognak, tudtok tanácsot adni?