Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához? (tudásbázis kérdés)
Én most fogok végezni a KJF-en. Meg voltam vele elégedve, persze, vannak azért hátrányai, de azok mindenhol vannak. Számomra az utolsó év volt a legérdekesebb-legélvezetesebb, mert a sz*r matek-közgázos tantárgyakat már letudtuk, most már csak szakmai tárgyak voltak. Viszont most már "csak" a szakdoga van hátra. Megtennétek hogy kitöltitek az alábbi kérdőívet, és megpróbáljátok minél több emberrel kitölteni?
Nagyon nagy segítség lenne és cserébe én is kitöltök bármilyen kérdőívetXD
Kb 2 hete végeztem amúgy a szakmai gyakorlatommal, amit egy hotelban töltöttem. Jó volt, voltak kemény percek, de túléltem XD És örülök mert rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb.
Amúgy a "passzivitáltatás" kifejezés helyett a halasztást is szokták használni nem?XD
A mikroökonómiát mi nagyon utáltuk anno. Iszonyú nehéz volt, mert min 50 grafikont és 50 fogalmat be kellett magolni. 3 fogalom kérdés abból 2-t tökéletesen tudsz, akkor mehetsz vizsgázni. Mondjuk én megajánlott 4-sel végeztem. :D Gasztronómiát én hülyére röhögtem, mert a tanár olyanokat mondott, hogy a ránott húst megporcukrozzuk. :D
Én az utolsó 3 félév előtt passziváltattam. De már bánom!
A BGF a legjobb iskola az országban. Hajtsál rá! Megéri!
Az első év az alapozó képzés, főleg matek jellegű tárgyak vannak, de vannak szabadon válaszhatóak illetve belekóstolás a szakosodásba.
Van bevezetés a gasztronómiába, bevezetés a turizmusba, művelődéstörténet, kötelező tesi, egy kötelező nyelv(én francia kezdőn vagyok, de kezdő szintről csak az tanulhat nyelvet akinek vagy egy szakmaija vagy egy felsője van). Nekem a személyes kedvencem az Üzleti etika. Ami egy kicsit nehéz, az a Mikroökonomia(eddig még tűrhető) meg a gazdasági matek(indítanak felzárkóztató képzéseket, nagyon rendesek ilyen szempontból).
A tájékoztatás nagyon trutyi, amúgy az emberek kedvesek és segítőkészek, sajnos a regisztrációs héten nem voltak épp a legkedvesebbek az ott dolgozók. A tanárok nagy része aranyos és nagyon ért a szakmájához, pl. Gundel János is tanít ott.
Van jó pár jól működő szervezet is ott, pl Aisec, HÖK.
Sok a buli.
Nekem 457 pontom volt, idén a Corvinus olyan 452 körül mozgott, a bgf meg talán 421 volt.
Legyen nyelvvizsgád, az sokat segít, meg feküdj rá vagy a törire vagy a matekra.
Köszönöm szépen!:)
Nem tudja valaki, hogy emnnyi a maximális pont, amit el lehet érni? Hogy tudjak saccolni, mennyire kell jónak lennem!:D
Corvinus, Szent István, Heller Farkas, BGF, Kodolányi
mindegyiken van
Én most kezdtem bgf-en idén.
Legfontosabb tantárgy (amin a többség elhasal) a matematika. Diplomához 2 szakmai középfokú nyelvvizsga kell.
A végzettség megnevezése pedig ezeken az egyetemeken: közgaszdász idegenforgalmi szakon.
Győrben is van ilyen.
[link] Én ide járok erre a szakra és erre a szkirányra.
De van Károly Róbert Főiskola, Budapesti Gazdasági Főiskola
Főiskolai idegenforgalmi szak, nyelvtanulás és szerintem külföldi-belföldi szalmai gyakorlat.
A legfontosabb tantárgy: nyelvek.
Közép fokon idegenforgalmi szakmenedzser képzés van, 2 éves
De lehet utazásügyintézőnek is tanulni, ami 1 éves képzés után OKJ végzettséget ad. (nyelvvizsga kell hozzá)
Felső fokon turizmus-vendéglátás (Pl.: földrajz tanári, turizmus szakirányon, vagy turizmus szakértő képzés)
További ajánlott fórumok:
- A bank elengedheti, mérsékelheti a tartozást?
- Létezik olyan anya, aki az élete minden területén fáradhatatlanul tud teljesíteni?
- Befejeznétek egy olyan képzést, amibe sok pénzt toltatok, de már nem nincs kedvetek ahhoz a szakmához?
- Melyik vitamin(ok) elengedhetetlen(ek) az egészséges élethez?
- Az életed mely területén érzel jelenleg hiányt?
- A lábujjamon a köröm egyre nagyobb területen kezd elválni a lábujjamtól, és picit sárgás is. Mi lehet a baj?