Mecsek saláta recept
20 perc
A Mecsek saláta hozzávalói:
1 db fejessaláta,
25 dkg uborka,
30 dkg paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csomó snidling,
1 cikk fokhagyma,
1 evőkanál mustár,
1 dl tejföl,
1 dl fehérbor,
1 evőkanál borecet,
4 evőkanál olivaolaj,
só.
A Mecsek saláta elkészítési módja:
A leveleire tépkedett,megmosott salátát lecsurgatjuk. 20 dkg uborkát,20 dkg paradicsomot karikára vágva félretesszük. A maradék paradicsomot uborkát a fokhagymával,a fehérborral,az olajjal,a mustárral,a tejföllel,és a vöröshagymával együtt összeturmixoljuk. Átszürjük,és az így kapott öntetet ecettel és sóval ízesítjük. Az előkészített salátaféléket beleforgatva snidlinggel megszórva tálaljuk.
Bundázott húsok mellé,marhasültekhez,sertéspecsennyékhez kiváló.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. aug. 5. 15:41
A mecsek saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.