Káposztás böllértokány recept
30 perc
A Káposztás böllértokány hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka,
5 dkg föstölt szalonna,
8 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
15 dkg marinált paprika,
4 cikk fokhagyma,
1 teáskanál őrölt kömény,
fél teáskanál bors,
1 teáskanál csípős paprika,
só.
A Káposztás böllértokány elkészítési módja:
A vékony csíkokra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvassztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát,néhány percig pirítjuk,majd beletesszük az ujjnyi csíkokra vágott húst.Gyakran kevergetve pároljuk,amíg a húsból kioldódó nedvek el nem párolognak. Ekkor meghintjük köménnyel,borssal,csípős paprikával,zúzott fokhagymával és ráöntjük 1,5 dl lét a marinált paprikáról. Addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Végül hozzáforraljuk a csíkokra vágott paprikát és a zöldséges káposzta közé halmozva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 31. 16:52
A káposztás böllértokány elkészítési módja és hozzávalói.