Zöldséges káposzta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Zöldséges káposzta hozzávalói:
30 dkg fejeskáposzta,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
10 dkg póréhagyma,
4 dkg zsír,
2 cikk fokhagyma,
2 teáskanál ecet,
1 dl fehérbor,
só.
A Zöldséges káposzta elkészítési módja:
A káposztát szeletekre vágjuk,kissé megsózzuk,néhány percig állni hagyjuk. A megtisztított sárgarépát,fehérrépát és a póréhagymát felkockázzuk. A lábasban zsírt hevítünk,beletesszük a káposztát,a hagymát és a zöldségeket. Gyakran kevergetve,párolni kezdjük. Ha félig megpuhult,zúzott fokhagymát adunk hozzá és ráöntjük a fehérbort. Tovább kevergetjük,szükség szerint ecettel,sóval ízesítjük,8-10 perc elteltével tálaljuk az enyhén pikáns,meleg káposztasalátát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 29. 15:16
A zöldséges káposzta elkészítési módja és hozzávalói.