Pajzán zöldborsó recept
30 perc
A Pajzán zöldborsó hozzávalói:
1 kg primőr zöldborsó,
15 dkg vöröshagyma,
20 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg óvári sajt,
1 dl tejföl,
2 dkg vaj,
1 csomag petrezselyem,
1 teáskanál só,
fél mokkáskanál bors.
A Pajzán zöldborsó elkészítési módja:
A zöldborsót kifejtjük az egészséges hüvelyeket félretesszük. A zöldborsószemeket vajban sóval,borssal,finomra vágott petrezselyemmel és hagymával 5 percig dinszteljük. Tűzálló edényt szalonnával bélelünk,rászórunk egy réteg zöldborsóhüvelyt,ráöntjük a zöldborsót,meglocsoljuk tejföllel,reszelt sajtot teszünk a tetejére,és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 28. 17:09
A pajzán zöldborsó elkészítési módja és hozzávalói.