Zöldséges gombapástétom recept



50 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
10 centi póréhagyma
2 roppanósra főzött sárgarépa
1 roppanósra főzött fehérrépa
15 dkg leforrázptt kelbimbó
2 közepes, héjában főtt burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 szál rozmaring
2 tojás
só, őrölt bors
a forma kikenéséhez: vaj
A Zöldséges gombapástétom elkészítési módja:
A megmosott gomba felét vékony szeletekre vágom, félreteszem, a másik felét kicsire aprítom, és a forró vajban megfuttatom. Beleszórom a felszeletelt pórét, az apróra vágott répákat, a kelbimbót, és közepes tűzön, rázogatva összepirítom. Lehúzom a tűzről, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezem, belereszelem a meghámozott főtt krumplikat, majd amikor langyosra hűlt, belekeverem a tojássárgákat is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítom. Egy kivajazott kerek pástétomformát kibélelek a gombaszeletekkel, megsózom, borsozom, ráöntöm a habos masszát, és forró vízzel töltött tepsibe téve 120 °C-os sütőben 25-30 perc alatt kigőzölöm. Forrón tányérra borítom, és cikkekre vágva kínálom.
Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan összeesik.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2010. ápr. 27. 15:33
A zöldséges gombapástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.