Fóliában sült zöldségek recept


2 sárgarépa
2 cukkini
2 paprika (piros színű)
1 nagy paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
grill fűszerkeverék
őrölt bors
só
A Fóliában sült zöldségek elkészítési módja:
A répákat meghámozzuk, a cukkinikat és a paprikákat uborkareszelővel vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat egy percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel lemossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk. Alufóliából 4 nagy, négyzet alakú darabot vágunk ki, majd mindegyikre teszünk hagymadarabokat, zöldségkarikákat, a paradicsommal váltogatva. Tetejüket grill fűszerkeverékkel, zúzott fokhagymával és bazsalikommal megszórjuk, majd sóval, borssal meghintjük, végül minden adagra 1-1 evőkanál olajat öntünk. Szorosan lezárjuk az alufóliát, és grillre tesszük a "csomagokat". Kb. 30 percig sütjük, míg illatos, aszalt zöldségkeveréket kapunk.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. ápr. 27. 11:44
A fóliában sült zöldségek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.