Friss zöldséges fasírt recept
80 perc
A Friss zöldséges fasírt hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús
20 dkg kukorica
10 dkg sárgarépa
10 dkg cukkini
4 szál újhagyma
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
A ketchuphöz:
40 dkg friss vagy konzerv paradicsom,
20 dkg édes piros paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis zellergumó
só, bors
méz
A Friss zöldséges fasírt elkészítési módja:
Reszeljük le káposztareszelőn a répát és a cukkinit, pár perc alatt dinszteljük meg az olajon. Keverjük a zöldségeket a húshoz, adjuk hozzá a kukoricát, a felaprított újhagymát, a zsemlemorzsát és a tojást. Sózzuk, borsozzuk a fasírtot, formázzunk golyókat belőle, aztán forró olajban süssük ki. A ketchuphöz pucoljuk meg a hagymát és a zellert, vágjuk félbe őket, a paprikát szeleteljük fel. Adjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, mézzel édesítsük, és főzzük egy órán át a szószt, majd botmixerrel turmixoljuk le.
A répán és a cukkinin kívül más zöldségeket is elrejthetünk a fasírtban
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. aug. 28. 06:25
A friss zöldséges fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.