Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackpite lightosabban recept

Sárgabarackpite lightosabban recept

A Sárgabarackpite lightosabban hozzávalói:
23 cm-es piteformához:

A tésztához:
20 dkg liszt
6 dkg vaj
9 dkg áttört túró
2 evőkanál cukor
1/4 teáskanál sütőpor
csipet só
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanálnyi citromhéj
1 tojásfehérje

A töltelékhez:
75 dkg érett sárgabarack
3 evőkanál sárgabaracklekvár
2 teáskanál narancslikőr (elhagyható)
1 szem szeder (elhagyható)
2 evőkanál cukor
3 evőkanál őrölt dió vagy mandula
1 evőkanál szeletelt mandula a tetejére


A Sárgabarackpite lightosabban elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztá gyúrok, folpackba csomagolom, hűtőbe teszem, amíg a tölteléket elkészítem. A töltelékhez a sárgabarackokat leforrázom, meghámozom, felszeletem. A darált diót/mandulát kis tálban összekeverem a cukorral. A lekvárt egy másik tálkában összekeverem a narancslikőrrel. A tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtom, hogy kényelmesen jusson a forma peremére is (kb. 3-4 mm vastagságú lesz a tészta). Belesimítom a sütőpapírral bélelt piteformába (a felesleget körben levágom). A kimaradt tésztát ismét homogén gombóccá gyúrom, kinyújtom, vékony csíkokra szeletelem. A piteromába helyezett tésztát megszórom a cukros dióval, rákenem a likőrös lekvárt, egyenletesen elosztom rajta a barackszeleteket. Meghintem szeletelet mandulával, a tésztacsíkokat nagyjából a szeletelés mentén ráhelyezem, a közepét 1 szederrel kijelölöm. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütöm. Fátyolnyi porcukorral meghintem, óvatosan kiveszem a formából, a rácson hagyom hűlni.

Mivel a tésztában az omlós tésztákhoz képest jóval kevesebb a zsiradék, diétázók is lelkiismeret furdalás nélkül falatozhatják.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackpite lightosabban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook