Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos-krémes őszibarackpite recept

Habos-krémes őszibarackpite recept

Elkészítési idő 60 perc

A Habos-krémes őszibarackpite hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg liszt
8,5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só

A töltelékhez:
kb. 50 dkg hámozott, szeletelt őszibarack
1 dl tejszín
5 dkg darált mandula (+ egy kis maroknyi)
10 dkg barnacukor
1 tojás fehérje


A Habos-krémes őszibarackpite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóból gyors mozdulatokkal gombócot formázok, melyet kissé ellapítva, fóliába csomagolva fél órára beteszek a hűtőszekrénybe. A barackokat leforrázom, meghámozom, felszeletelem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, a mandulát, végül a tejszínt. Egy levehető aljú piteformát kibélelek sütőpapírral, a tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtom úgy, hogy a peremre is jusson, nyújtófa segítségével áthelyezem a piteformába, a feleslegesen kilógó részeket levágom. A tésztára szórok egy kis maréknyi darált mandulát, elrendezem rajta az őszibarackokat, majd rásimítom a krémet. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöm. Hagyom a formában kihűlni.

Nagyon finom, krémes, mégsem émelygősen édes nyári sütemény. Nagyon jót tesz neki, ha legalább 1 órát a hűtőben is pihen a kész pite!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos-krémes őszibarackpite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook