Habos-krémes őszibarackpite recept
60 perc
A Habos-krémes őszibarackpite hozzávalói:
A tésztához:
20 dkg liszt
8,5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 csipet só
A töltelékhez:
kb. 50 dkg hámozott, szeletelt őszibarack
1 dl tejszín
5 dkg darált mandula (+ egy kis maroknyi)
10 dkg barnacukor
1 tojás fehérje
A Habos-krémes őszibarackpite elkészítési módja:
A tészta hozzávalóból gyors mozdulatokkal gombócot formázok, melyet kissé ellapítva, fóliába csomagolva fél órára beteszek a hűtőszekrénybe. A barackokat leforrázom, meghámozom, felszeletelem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot, a mandulát, végül a tejszínt. Egy levehető aljú piteformát kibélelek sütőpapírral, a tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtom úgy, hogy a peremre is jusson, nyújtófa segítségével áthelyezem a piteformába, a feleslegesen kilógó részeket levágom. A tésztára szórok egy kis maréknyi darált mandulát, elrendezem rajta az őszibarackokat, majd rásimítom a krémet. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percet sütöm. Hagyom a formában kihűlni.
Nagyon finom, krémes, mégsem émelygősen édes nyári sütemény. Nagyon jót tesz neki, ha legalább 1 órát a hűtőben is pihen a kész pite!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. júl. 27. 20:45
A habos-krémes őszibarackpite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.