Mandulával ízesített almás pite recept
A Mandulával ízesített almás pite hozzávalói:egy 30x40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
40 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt)
15 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg vaj
10 dkg cukor (xilit)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás+1 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
2 kg alma
5 dkg vaj
1/2 citrom leve
kb. 10 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
5-10 dkg mazsola
Valamint:
kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg őrölt mandula
A te tejére:
1 tojás sárgája+pici tej
kb. 4 evőkanál szeletelt mandula
A Mandulával ízesített almás pite elkészítési módja:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben pihetetem, ameddig a tölteléket elkészítem. Az almákat hámozom, darabolom, kis lapokra szeletelem, a vajban a többi hozzávalóval kb. 10 percig párolom, belekeverem a mazsolát. A tészta felét tepsibe nyújtom, megkenem lekvárral, meghintem mandulával, rásimítom az almatölteléket. A maradék kinyújtott tésztával befedem, tojással lekenem, villával megszurkálom, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Langyosan szeletelem és tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 5. 00:22
A mandulával ízesített almás pite elkészítési módja és hozzávalói.