Gesztenyével bolondított tallérfalataok recept
A Gesztenyével bolondított tallérfalataok hozzávalói:7,5 dkg vaj
kb. 10 dkg porcukor (nekem ennyi kellett: kóstolgassuk)
25 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál finomliszt
3-4 evőkanál zabpehely
kb. 1 dl tejszín
csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
kicsit kevesebb, mint fél doboz rumaroma
A Gesztenyével bolondított tallérfalataok elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozom, majd galuskákat halmozok sorra a kivajazott vagy sütőpapírral ellátott tepsire. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 12-13 percig sütöm. Ha nem ragad semmi a beleszúrt fogpiszkálóra, akkor megsült. Mikor kissé kihűltek, rácsra teszem őket - hadd hűljenek ki még jobban.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. nov. 3. 23:29
A gesztenyével bolondított tallérfalataok elkészítési módja és hozzávalói.