Gesztenyés keksztorta recept
A Gesztenyés keksztorta hozzávalói:50 dkg darált keksz
10 dkg margarin, vagy vaj
10 dkg porcukor
Töltelék:
meggylekvár
15 dkg meggybefőtt
25 dkg gesztenyemassza
2 evőkanál tej
5 dkg vaj
Tetejére:
csokimáz
A Gesztenyés keksztorta elkészítési módja:
A kekszet a vajjal, a porcukorral összedolgozzuk. Kapcsos tortaformába vizes kézzel belenyomkodjuk a masszát, lekvárt kenünk rá, kirakjuk meggyszemekkel. A gesztenyepürét a vajjal és a langyos tejjel habosra keverjük, s ezt a réteget is rátesszük. Hűtőben megdermesztjük, majd a formából tálcára téve csokimázzal leöntjük úgy, hogy az oldalára is jusson. Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. aug. 12. 09:22
A gesztenyés keksztorta elkészítési módja és hozzávalói.