Almás keksz (Kata féle) recept
20 perc
Az Almás keksz (Kata féle) hozzávalói:
50 dkg háztartási keksz
1 kg alma
7 dl víz
3 csomag van. pudingpor
1 csomag van. cukor
fahéj
25 dkg cukor
Az Almás keksz (Kata féle) elkészítési módja:
Kb. A4-es nagyságú tepsi alját 1 sor keksszel kirakni. Almát lereszelni, 4 dl vízzel felfőzni, beletenni a cukrot. A pudigporokat 3 dl vízzel csomómentesen elkeverni, beleönteni az almás vízbe, sűrűre főzni. Van. cukorral, fahéjjal lehet ízesíteni. Ráönteni a kekszre, tetejére még egy réteg kekszet tenni. Hűtőbe tenni, kb. 3-4 óra múlva fogyasztható!
Lehet, hogy a neve nem bizalomkeltő, de érdemes kipróbálni, meglepően finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2008. aug. 11. 17:00
Az almás keksz (kata féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.