Majonézes őszi saláta recept
40 perc
828 kcal
64 gramm
37 gramm
4 személyre:
4 nagy burgonya(héjában megfőzve)
1 közepes főtt zeller
1 savanykás alma
32 dkg füstölt főtt tarja
15 dkg gomba
1 tubus mjonéz
1 dl tejfől
2 dkg vaj
só
őrölt bors
1/2 citrom leve
1 mokkáskanál mustár
1 ek. porcukor
1 csokor zellerlevél
A Majonézes őszi saláta elkészítési módja:
A főtt burgonyát és zellert csíkokra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A gombát felszeleteljük, kevés olajban megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és azt is kihűtjük. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A tarját hasonlóan feldaraboljuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, citromlével és finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük. Óvatosan beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat és jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejére metéltre vágott tarjával és zellerlevéllel.
1 adag: 28gr fehérje
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2008. júl. 15. 18:12
A majonézes őszi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.