Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Majonézes őszi saláta recept

Majonézes őszi saláta recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 828 kcal
Zsírtartalom 64 gramm
Szénhidráttartalom 37 gramm

A Majonézes őszi saláta hozzávalói:
4 személyre:

4 nagy burgonya(héjában megfőzve)
1 közepes főtt zeller
1 savanykás alma
32 dkg füstölt főtt tarja
15 dkg gomba
1 tubus mjonéz
1 dl tejfől
2 dkg vaj

őrölt bors
1/2 citrom leve
1 mokkáskanál mustár
1 ek. porcukor
1 csokor zellerlevél


A Majonézes őszi saláta elkészítési módja:
A főtt burgonyát és zellert csíkokra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A gombát felszeleteljük, kevés olajban megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és azt is kihűtjük. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A tarját hasonlóan feldaraboljuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, citromlével és finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük. Óvatosan beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat és jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejére metéltre vágott tarjával és zellerlevéllel.

1 adag: 28gr fehérje


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A majonézes őszi saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook