Borzas Zserbó recept


Tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 van. cukor
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 bő ek. tejföl
1-2 ek citromlé
Töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
1 citrom héja
3-4 tojás
tésztából kimaradt tojásfehérje
3 kanál baracklekvár
A Borzas Zserbó elkészítési módja:
A tésztát begyúrjuk, majd 2 cipót formálunk belőle. ( Jó ha 1 napot pihen a hütőben) Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem a vastagabb lapot. Töltelék készítése: Tojás sárgáját fele cukorral habosítom, beleteszem a diót, a citromhéjat, baracklekvárt és a 6-7 tojás fehérjét habbá vert állapotban. Ezt a tölteléket rátenni az alsó lapra, majd a 2. cipót ráreszelni. Előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütni.
Nagyon kiadós! Ha akarod a tetjét még csokival leöntheted, de ha a porcukorral szórod meg úgy is finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2008. júl. 4. 10:24
A borzas zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.