Kínai krémes recept
A Kínai krémes hozzávalói:Tésztához:
-40 dkg. liszt
-20 dkg. porcukor
-8 dkg. Rama margarin
-1 cs. sütőpor
-4 tojás sárgája
Ha kívánja a tészta ,kevés tejföl vagy tej
Habhoz:
-6 tojás fehérje
-22 dkg porcukor
Habra:
-kb. 25 dkg vágott dió
Krémhez:
-4 dl tej
-4 k. liszt
-1 egész tojás
..................
-25 dkg. porcukor
-1 cs. margarin
-2 cs. van. cukor
A Kínai krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrom, 3 egyenlő részre osztom, majd sütőlapra nyújtom. A habhoz valókat gőz fölött kemény habbá verem, mind a három-nyers lap tetejét megkenem a felvert habbal,majd megszórom durvára vágott dióval. Világos színüre sütöm mindhárom lapot. Közben kikeverem a krémhez valókat.A tejet, lisztet, és a tojást felfőzöm, amíg hűl addig kikeverem a porcukrot a margarint és a van. cukrot. Mikor a fözött krém kihült akkor a két krémet összekeverem, majd töltöm a lapokat. Másnap szeleteljük. Nagyon finom és kiadós sütemény!
Jó étvágyat!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mamuci, 2007. márc. 5. 22:28
A kínai krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.