Mindenféle gyümölcsös lepény recept
45 perc
A Mindenféle gyümölcsös lepény hozzávalói:
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 16 dkg margarin
3 dkg porcukor
1/2 dl tejföl
2 db tojás sárgája
egy csipetnyi só
Töltelék:
80 dkg idénygyümölcs (ne legyen túl lucskos)
5 dkg porcukor
3 dkg zsemlemorzsa
Tetejére:
3 db tojás sárgája
8 dkg porcukor
1/5 dl tejföl
5 dkg darás liszt
5 db tojásfehérje (habnak)
A Mindenféle gyümölcsös lepény elkészítési módja:
A lisztet, zsíradékot, 3 dkg porcukrot, 2 tojássárgát, fél dl tejfölt összedolgozunk tésztának majd pihenni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk, villával megszurkáljuk, tepsibe tesszük. Rápakoljuk a gyümölcsöt megszórjuk 5 dkg porcukorral és 3 dkg zsemlemorzsával. A 3 tojás sárgáját 1,5 dl tejfölt, 4 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az 5 dkg darás lisztet. A fehérjéket felverjük 4 dkg cukorral habnak és a két masszát óvatosan összekeverjük. Ezt a gyümölcsre kenjük, közepesen meleg sütőben sütjük.
Nem olyan bonyolult mint amilyennek első olvasatra tűnik!!! Bármilyen gyümölcsből finom, csináltam már cseresznyével, szilvával, körtével, barackkal, szőlővel, almával, eperrel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: edicske, 2007. márc. 5. 16:21
A mindenféle gyümölcsös lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.