Kávés ramequin recept


1 dl tej
80 g cukor
2,5 ek instant kávé
6 tojás
3 dl tejszín
6 puha babapiskóta
fél tábla étcsoki
vaj a formák kikenéséhez
A Kávés ramequin elkészítési módja:
Tejet a cukorral melegítsük fel(ne forrjon).Vegyük le a tüzröl,keverjük el benne 2 ek.instant kávét. Verjünk fel 2 egész tojást és 4 sárgáját.Amikor már habosodik,verés közben adagoljuk hozzá a tejszínt.Keverjük bele apránként a tejet is.Formákat vajazzuk ki,aljára tegyünk 1-1 babapiskótát,és egy kocka csokit.Töltsük meg a tesztával.Formákat tegyük vízzel telt tepsibe.Paroljuk,vízfürdöben ugy 50percig.Utána vegyük ki a vízböl es talalásig hütöben hütsük.
6dbos egyadagos formába süssük.Diszítés:maradék tejszínt verjük fel, és díszitsük vele.Szórjunk a habra instant kávét, és reszelt csokit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Jeannie, 2007. márc. 5. 16:17
A kávés ramequin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.