Savanyúkáposzta leves recept
70 perc
A Savanyúkáposzta leves hozzávalói:
Fél kg savanyú káposzta
40 dkg füstölt kolbász
4 dkg zsír
4 dkg liszt
8 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
pirospaprika
A Savanyúkáposzta leves elkészítési módja:
Káposztát kimossuk,puhára fözzük 1,5 liter vízben.Barna rántást készítünk,ebbe tesszük a kis kockára vágott hagymát,paprikát,majd felengedjük a levessel,és felforraljuk.A kolbászt karikákra vágva megfözzük benne.Tálaláskor tejföllel tálaljuk.
Füstölt hússal finomabb!Kolbász helyettesíthetö vele.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Jeannie, 2007. márc. 4. 19:17
A savanyúkáposzta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.