Alma torta recept
45 perc
149/s
9g
13g
Az Alma torta hozzávalói:
2 savanykás alma
2,5 dkg puha vaj
3 ek cukor,vagy édesítö
csipetnyi örölt fahéj
5dkg dióbél
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
2 ek. habtejszín
7,5 dkg finomliszt (BL-55)
fél zacsi sütöpor
1 tojás fehérje
csipet só
Az Alma torta elkészítési módja:
Almákat 1,5centis karikákra vágjuk(vastagság).Sütöt elömelegítjük.Vajjal kikenjük a tortaformat(22cm).Beletesszük az almakarikákat.1ek cukrot elkeverjük a fahéjjal,és rászorjuk,soronként.Rá a félbevágott diót.Tojássárgát a maradék cukorral,citromhéjjal,tejszínnel krémesre keverjük.Lisztet sütôport beleszitáljuk.Tojásfehérjét habbá verjük,és a tésztával összekutyuljuk.A tésztát az almákra öntjük,símitjuk.Ezután irány a sütô,kb 35 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Jeannie, 2007. febr. 20. 17:41
Az alma torta elkészítési módja és hozzávalói.