Alma torta recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 149/s
Zsírtartalom 9g
Szénhidráttartalom 13g

Az Alma torta hozzávalói:
2 savanykás alma
2,5 dkg puha vaj
3 ek cukor,vagy édesítö
csipetnyi örölt fahéj
5dkg dióbél
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
2 ek. habtejszín
7,5 dkg finomliszt (BL-55)
fél zacsi sütöpor
1 tojás fehérje
csipet só


Az Alma torta elkészítési módja:
Almákat 1,5centis karikákra vágjuk(vastagság).Sütöt elömelegítjük.Vajjal kikenjük a tortaformat(22cm).Beletesszük az almakarikákat.1ek cukrot elkeverjük a fahéjjal,és rászorjuk,soronként.Rá a félbevágott diót.Tojássárgát a maradék cukorral,citromhéjjal,tejszínnel krémesre keverjük.Lisztet sütôport beleszitáljuk.Tojásfehérjét habbá verjük,és a tésztával összekutyuljuk.A tésztát az almákra öntjük,símitjuk.Ezután irány a sütô,kb 35 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alma torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook