Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diabetikus beigli diós töltelékkel recept

Diabetikus beigli diós töltelékkel recept

A Diabetikus beigli diós töltelékkel hozzávalói:
» Tésztához: 35 dkg liszt, ½ Ráma Rama margarin, 2dkg élesztő, 1 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 2 tojássárgája, 0,5 dl tej, csipetnyi s,
» Töltelékhez: 25 dkg darált dióbél, 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 1 db reszelt jonathán alma, 1 púpozott evőkanál diabetikus sárgabarack lekvár, 2 evőkanálnyi diabetikus meggybefőtt kimagozva


A Diabetikus beigli diós töltelékkel elkészítési módja:
A lisztet a Rama margarinnal elmorzsoljuk. Az ugyancsak elmorzsolt élesztőt a meglangyosított tejbe belekeverjük az édesítőporral együtt, kb. 5 percig hagyjuk „felfutni”, majd a Rama margarinos liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. A tésztát két cipóba osztjuk. A cipókat lisztezett nyújtódeszkára tesszük, a cipók tetejét is belisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük legalább egy órán keresztül. Közben elkészítjük a diós tölteléket: kb. 0,5 dl vizet felteszünk forrni, beleszórjuk az édesítőport, amikor együtt felforrt, hozzáöntjük a darált dióhoz. Ezután még hozzáadjuk a reszelt almát, a sárgabarack lekvárt, az apróra vágott meggyet, a kakaóport és a sót, együtt jól összedolgozzuk. A megkelt cipót lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk (négyszögletes formára), s rákenjük a diós töltelék felét. Feltekerjük, a két végét kissé benyomkodjuk, és kikent tepsibe tesszük. A két rúd közt hagyjunk távolságot. A kissé felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután újra megkenjük a tojásfehérjével, és fél óráig szobahőmérsékleten tartjuk. Előmelegített, forró, gőzös sütőben barnás-pirosra megsütjük. (Akkor lesz gőzös a sütő, ha egy kis lábost teletöltünk vízzel, és a sütő aljára tesszük, ami sütés ideje alatt párolog.) Csak akkor szedjük ki a tepsiből, ha már teljesen kihűlt. Az ünnep előtt akár egy héttel korábban is megsüthetjük, a rudakat alufóliába csomagolva hűvös helyen jól eltarthatjuk.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diabetikus beigli diós töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook