Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagyon finom képviselőfánk recept

Nagyon finom képviselőfánk recept

A Nagyon finom képviselőfánk hozzávalói:
Hozzávalók

Eszközigény:

keverőtál, 2 közepes lábas, fakanál, sütőpapír
Hozzávalók:

(12 db lesz belőle)
a krémhez:

1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
1 evőkanál Rama
cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
a fánkhoz:

1,5 dl víz
20 dkg Rama
15 dkg liszt
6 tojás
1 csipet só
a tepsi kikenéséhez:

Rama, liszt
a kenéshez:

1 tojás
a tetejére:

3 dl tejszín
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál cukor
1 csomag Habfixáló


A Nagyon finom képviselőfánk elkészítési módja:
A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. (Vigyázat, megnő a négyszeresére!) 4.A tetejüket felvert tojással megkenjük, és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk. Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen. A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot, és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük. A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyon finom képviselőfánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook