Mini isler recept
A Mini isler hozzávalói:Hozzávalók
Eszközigény:
keverőtál, nyújtófa, (nyújtódeszka), sütőpapír, kiszúró forma (vagy egy feles pohár), kis lábas
A süteményhez:
25 dkg liszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg porcukor (kristálycukor nem jó!)
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2-3 evőkanál Dr. Oetker Rum Aroma
1 tojás
12 dkg Rama (fél kocka)
ízlés szerint lekvár a töltelékhez
kb. 8 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
A Mini isler elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük). A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük és a 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt a sütemény, a felét megkenjük lekvárral a másik felét pedig "ráragasztjuk". Ha nagyon sűrű a lekvár egy tálban kis vízzel simára keverjük. A csokit gőz felett egy evőkanál vízzel simára keverjük, belemártogatjuk az islerkéket. Ha mindegyikkel megvagyunk, hűvös helyre tesszük őket, hogy a csoki megdermedjen
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. szept. 15. 12:59
A mini isler elkészítési módja és hozzávalói.