Kétszínű ribizlis torta recept
A Kétszínű ribizlis torta hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
3 db tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
Rama a sütőforma kikenéséhez
Krém
1 zacskó vaníliás pudingpor (főzhető)
1 tasak átlátszó tortazselé
10 dkg piros ribizli
10 dkg fehér ribizli
A Kétszínű ribizlis torta elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tojások fehérjéjét és sárgáját kettéválasztom. 2.A fehérjét kemény habbá verem. 3.Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a 3 db tojássárgát és végül a lisztet. 4.Ramával kikenek egy gyümölcstorta sütőformát és kilisztezem. Beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 35 percig, tűpróbáig sütöm. 5.Közben elkészítem a pudingot és félreteszem. 6.Amikor megsült a piskóta rácsra borítom és ott hagyom kihűlni, majd a pudingot rákenem, elosztom rajta a kétszínű ribizlit, akinek csak piros van azzal is jó. 7.Elkészítem a tortazselét a zacskón szereplő leírás alapján. Amikor dermedni kezd ráöntöm a már majdnem kész tortára és hagyom megdermedni. Kb. egy óra múlva már szeletelhető is
Tippek
Szebb a torta ha kétszínű ribizlit használunk, mert különböző alakokat formákat készíthetünk. Csak ügyesség kérdése az egész!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 27. 20:13
A kétszínű ribizlis torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.