Diós kagyló recept
A Diós kagyló hozzávalói:Hozzávalók
A tésztához
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A mintához
3 dkg Rama
kakaópor
A töltelékhez
22 dkg puha Rama
1 dl rum
15 dkg darált dió
18 dkg porcukor
A Diós kagyló elkészítési módja:
Elkészítés 1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük. 2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle. 3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük. 4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 24. 19:37
A diós kagyló elkészítési módja és hozzávalói.