Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bundázott sárgabarack bortésztában recept

Bundázott sárgabarack bortésztában recept

A Bundázott sárgabarack bortésztában hozzávalói:
Hozzávalók

9-12 db érett de kemény húsú sárgabarack
200 g liszt
2 egész tojás
2 dl fehérbor
1 tojássárgája

olaj
ahány fél barack annyi szem rumos meggy v. meggy,
fahéjas porcukor


A Bundázott sárgabarack bortésztában elkészítési módja:
Elkészítés A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kiemeljük a magját. A lisztet eldolgozzuk a tojásokkal, egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a bort és simára keverjük. A barackokat belemártogatjuk a tésztába, majd forró, bő olajban pirosra sütjük, itatóspapírra kiszedjük, melegen tartjuk. Egy üveg v. porcelántálon a barackokat magházukkal felfelé fordítjuk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bundázott sárgabarack bortésztában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook