Bundázott sárgabarack bortésztában recept
A Bundázott sárgabarack bortésztában hozzávalói:Hozzávalók
9-12 db érett de kemény húsú sárgabarack
200 g liszt
2 egész tojás
2 dl fehérbor
1 tojássárgája
só
olaj
ahány fél barack annyi szem rumos meggy v. meggy,
fahéjas porcukor
A Bundázott sárgabarack bortésztában elkészítési módja:
Elkészítés A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kiemeljük a magját. A lisztet eldolgozzuk a tojásokkal, egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a bort és simára keverjük. A barackokat belemártogatjuk a tésztába, majd forró, bő olajban pirosra sütjük, itatóspapírra kiszedjük, melegen tartjuk. Egy üveg v. porcelántálon a barackokat magházukkal felfelé fordítjuk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. aug. 23. 18:46
A bundázott sárgabarack bortésztában elkészítési módja és hozzávalói.