Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sült sajtosgolyó recept

Sült sajtosgolyó recept

A Sült sajtosgolyó hozzávalói:
Hozzávalók:

4 dkg szárított sonka

10 dkg juhsajt vagy kecskesajt, lehetőleg keményebb

15 dkg liszt

6,5 dkg vaj

4 tojás

1 tojássárgája

egy evőkanál apróra vágott friss kakukkfű

egy csipet só

őrölt fehérbors


A Sült sajtosgolyó elkészítési módja:
Levágom a sonka zsírját, és kis kockákra darabolom. A sajtot durvára reszelem/aprítom, összekeverem a sonkával és a kakukkfűvel. Azután a vajat beledobom másfél deci vizet, mellé egy jó csipetnyi sót, és felforralom. Ha már forr, elzárom, és szépen apránként addig keverem hozzá a lisztet, míg össze nem áll gombóccá. Azután kiteszem egy tálba, és egyenként hozzákeverem a tojásokat. Szép fényesre kell keverni, akkor jó. Előmelegítem a sütőt 210 fokosra, amíg melegszik, befejezem a tésztát: belekeverem a lisztes vajas trutyiba a sonkás sajtos trutyit, azután evőkanállal a tepsibe halmozom. 16 kupac lesz, akkor sül át szépen. A tetejüket megkenem a tojássárgájával, meghintem borssal, és mehet is a forró sütőbe. 20-25 perc alatt készül el, és nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sült sajtosgolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook