Sült sajtosgolyó recept

Hozzávalók:
4 dkg szárított sonka
10 dkg juhsajt vagy kecskesajt, lehetőleg keményebb
15 dkg liszt
6,5 dkg vaj
4 tojás
1 tojássárgája
egy evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
egy csipet só
őrölt fehérbors
A Sült sajtosgolyó elkészítési módja:
Levágom a sonka zsírját, és kis kockákra darabolom. A sajtot durvára reszelem/aprítom, összekeverem a sonkával és a kakukkfűvel. Azután a vajat beledobom másfél deci vizet, mellé egy jó csipetnyi sót, és felforralom. Ha már forr, elzárom, és szépen apránként addig keverem hozzá a lisztet, míg össze nem áll gombóccá. Azután kiteszem egy tálba, és egyenként hozzákeverem a tojásokat. Szép fényesre kell keverni, akkor jó. Előmelegítem a sütőt 210 fokosra, amíg melegszik, befejezem a tésztát: belekeverem a lisztes vajas trutyiba a sonkás sajtos trutyit, azután evőkanállal a tepsibe halmozom. 16 kupac lesz, akkor sül át szépen. A tetejüket megkenem a tojássárgájával, meghintem borssal, és mehet is a forró sütőbe. 20-25 perc alatt készül el, és nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2009. máj. 8. 22:01
A sült sajtosgolyó elkészítési módja és hozzávalói.