Palóc pirog recept
A Palóc pirog hozzávalói:A tésztához:
30dkg liszt
8dkg vaj
1tojás
1dl tejföl
1mk só
1mk sütőpor
Töltelékhez:
30dkg juhsajt(fetasajt is jó,de akár juhtúró is)
4dkg vaj
2cs zeller zöld(lehetőleg zsenge)
1 tojás
só,őrölt fehér bors
A Palóc pirog elkészítési módja:
Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral,összemorzsoljuk a puha,de nem olvadt vajjal,és a sóval.Hozzáadjuk a tojást,tejfölt,és sima tésztává gyúrjuk.Hűtőben 45 percig pihentetjük. Töltelék: A juhsajtot lereszeljük(ha juhtúróval dolgozunk,ügyeljünk arra hogy ne legyen leve).összegyúrjuk a puha vajjal és a finomra vágott zellerlevéllel.Sóval,borssal ízesítjük. A tésztát 2-3mm vastagra kinyújtjuk,feléből kb 12cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.A korongok közepébe halmozzuk a tölteléket,szélét megkenjük,tojással.Összehajtogatjuk,ujjunkkal összepréseljük,tetejét is megkenjük tojással,és kivajazott tepsibe rakjuk.Forró sütőben pirosra sütjük.kb 20 perc
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: csiga4dada, 2008. jún. 13. 08:43
A palóc pirog elkészítési módja és hozzávalói.