Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Palóc pirog recept

Palóc pirog recept

A Palóc pirog hozzávalói:
A tésztához:
30dkg liszt
8dkg vaj
1tojás
1dl tejföl
1mk só
1mk sütőpor
Töltelékhez:
30dkg juhsajt(fetasajt is jó,de akár juhtúró is)
4dkg vaj
2cs zeller zöld(lehetőleg zsenge)
1 tojás
só,őrölt fehér bors


A Palóc pirog elkészítési módja:
Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral,összemorzsoljuk a puha,de nem olvadt vajjal,és a sóval.Hozzáadjuk a tojást,tejfölt,és sima tésztává gyúrjuk.Hűtőben 45 percig pihentetjük. Töltelék: A juhsajtot lereszeljük(ha juhtúróval dolgozunk,ügyeljünk arra hogy ne legyen leve).összegyúrjuk a puha vajjal és a finomra vágott zellerlevéllel.Sóval,borssal ízesítjük. A tésztát 2-3mm vastagra kinyújtjuk,feléből kb 12cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.A korongok közepébe halmozzuk a tölteléket,szélét megkenjük,tojással.Összehajtogatjuk,ujjunkkal összepréseljük,tetejét is megkenjük tojással,és kivajazott tepsibe rakjuk.Forró sütőben pirosra sütjük.kb 20 perc


Kategória: Tésztafélék receptjei


A palóc pirog elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook