Kisvakond-süti recept
50 perc
A Kisvakond-süti hozzávalói:
Tésztához:
4 tojás
180 g cukor
1 cs.vanillin-cukor
180 g liszt
1 tk kakaópor
1 tk sütöpor
200 g túró
Töltelékhez:
150 g cukor
4 banán
60 g csokireszelék
3 zselatin lap
500 ml tejszín
A Kisvakond-süti elkészítési módja:
Tészta: Válasszuk el a tojások sárgáját és fehérjéjét. A sárgáját 4 teáskanál vízzel, a cukorral és a vanillin-cukorral habosra keverjük. A fehérjét keményre ütjük és összekeverjük a sárgájából készített masszával. Hozzáadjuk a lisztet, kakaót és a sütöport. Óvatosan összekeverjük az egészet. Bezsírozzuk a sütöformát, a sütöt 180 fokra felmelegítjük. A masszát a sütöformába töltjük, majd simára egyengetjük a tetejét. A sütési idö: 25 perc. Töltelék: Egy banánt összenyomunk. Turóval, cukorral és a csokireszelékkel összekeverjük. A zselatint elkészítjük és a masszába keverjük. Ezután kb. 20 percre a hüvösre tesszük. A tejszínt felverjük és a masszába tesszük. A többi banánt meghámozzuk és keresztben elfelezzük. A tortalapot egy picit (kb. 0.5 cm mélyen) kimélyítjük. Tegyünk zsemlemorzsát egy tálba. A banánokat tegyük a süteményre, a sima oldal legyen alul. Ezután a tejszín-túró krémet halmozzuk kupolásan a sütire. Ez így olyan lesz, mint egy igazi kerek torta. Aztán jön a zsemlemorzsa a krémre. Kissé megnyomogatjuk. Ezután a sütit tegyük a hüvösre, amíg a krém eléggé szilárd nem lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 6. 12:34
A kisvakond-süti elkészítési módja és hozzávalói.