Reszelt máj (4 személyre) recept
80 perc
313 kcal
80 dkg sertésmáj
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 teáskanál majoránna
A Reszelt máj (4 személyre) elkészítési módja:
Előkészítés: A sertésmájat megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Elkészítés: Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és halvány sárgára pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a májat, és állandó forgatás, keverés mellett 1-2 percig pirítjuk. Pirítás közben megszórjuk a pirospaprikával, a majoránnával, őrölt borssal, és kevergetve készre pirítjuk, megsózzuk. Azonnal tálaljuk. (A fele mennyiséget félretesszük a májpástétomhoz.) Sós vízben főtt burgonya illik hozzá.
Munka: kb. 30 perc. Fogyasztható: 50 perc múlva. Energiatartalom: 313 kcal (1 adag).
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 10:15
A reszelt máj (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.