Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro kedvenc mézes-mustáros resztelt mája recept

Alessandro kedvenc mézes-mustáros resztelt mája recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro kedvenc mézes-mustáros resztelt mája hozzávalói:
70 dkg sertésmáj,
2 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír,
3 szelet füstölt szalonna (kb. 5-6 dkg),
1 evőkanál töpörtyűkrém (de ez el is maradhat),
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez is elhagyható),
1 teáskanál ételízesítő,
1 teáskanál majoránna,
2 teáskanál méz,
1 púpos teáskanál mustár,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, őrölt fekete vagy színes bors


Az Alessandro kedvenc mézes-mustáros resztelt mája elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd a zsiradékokon (étolaj és kacsazsír) megpirítom, ezután a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat a pirított szalonnán enyhe szinesedésig pirítom. (kb. 5-6 perc) Ezután a paprikákat és a paradicsomokat beleszelem és ha a kiengedett levet elsüli, akkor 1 dl vörösborral felengedem, majd pár perc kevergetés után hozzáteszem a szójaolajat, a töpörtyűkrémet, az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és a fűszereket. Ezután hozzáadom a vékonyra felszeletelt sertésmájat és kevergetve közepes lángon kb. 6 perc alatt készre pirítom. A legvégén adom hozzá mustárt és a mézet. Összerottyantom még egyet az egészet (max. 1-2 perc), félrehúzom a lábast és elzárom a hőforrást.

Nagyon finom, kiadós, igazi férfias étel. Kifőtt durum tészta, főtt vagy sült krumpli esetleg tarhonya illik hozzá bármilyen savanyúsággal.
Az egészet egy közepes pohárka finom vörös vagy rozé borral célszerű "leöblíteni". :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro kedvenc mézes-mustáros resztelt mája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook