Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombás töltött kenyér recept

Gombás töltött kenyér recept

A Gombás töltött kenyér hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 élesztőkocka
1 dl majonéz
2,5 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
30dkg gomba
1 fej hagyma

bors
olaj
1+2 tojás


A Gombás töltött kenyér elkészítési módja:
Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.) Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos tejjel bedagasztjuk. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezzük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombás töltött kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook