Gombás töltött kenyér recept
A Gombás töltött kenyér hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 élesztőkocka
1 dl majonéz
2,5 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
30dkg gomba
1 fej hagyma
só
bors
olaj
1+2 tojás
A Gombás töltött kenyér elkészítési módja:
Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.) Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos tejjel bedagasztjuk. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezzük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. febr. 16. 11:36
A gombás töltött kenyér elkészítési módja és hozzávalói.