Húsvéti töltött csirkemell recept
A Húsvéti töltött csirkemell hozzávalói:Hozzávalók : 60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.
A töltelékhez : 2 db keményre megfőzött tojás, + 1 db tojás, 20 dkg füstölt sonka, 1 nagyobb fej hagyma, 2 dkg torma, 0.5 dl víz, só, bors, ízlés szerint egy kis petrezselyem
A Húsvéti töltött csirkemell elkészítési módja:
A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla. Vegyük le a tűzről. Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat. Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós! Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be. A hússzeletekre lehet tenni vékony szelet bacont, így helyezni rá a tölteléket, így biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben. Forró, bő olajban süssük ki.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2016. febr. 11. 13:15
A húsvéti töltött csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.