Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti töltött csirkemell recept

Húsvéti töltött csirkemell recept

A Húsvéti töltött csirkemell hozzávalói:
Hozzávalók : 60 dkg csirkemell, ( vagy pulykamell ) klopfoljuk ki akkorára, hogy majd meg tudjuk őket tölteni.

A töltelékhez : 2 db keményre megfőzött tojás, + 1 db tojás, 20 dkg füstölt sonka, 1 nagyobb fej hagyma, 2 dkg torma, 0.5 dl víz, só, bors, ízlés szerint egy kis petrezselyem


A Húsvéti töltött csirkemell elkészítési módja:
A hagymát aprítsuk fel, félig dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a felaprított füstölt sonkát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük fel a fél dl vízzel, és addig pároljuk amíg el nem fő róla. Vegyük le a tűzről. Egy külön tálba keverjük ki a nyers tojást, és reszeljük hozzá a keményre megfőzött tojásokat. Adjuk hozzá a tormát, és az előzőleg elkészített hagymás sonkát, majd ízesítsük sóval, borssal. Vigyázzunk, mert a sonka is sós! Az elkészített tölteléket töltsük a csirkemell szeletekbe, ha kell hústűvel, vagy fogvájóval rögzítsük, majd a szokásos módon panírozzuk be. A hússzeletekre lehet tenni vékony szelet bacont, így helyezni rá a tölteléket, így biztosan nem folyik ki a massza a húsból sütés közben. Forró, bő olajban süssük ki.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti töltött csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook