Mustáros-gombás csirkerizottó recept

40 dkg csirkemell kockára vágva
10 dkg rizs
1 nagyobb vöröshagyma
2,5 dl húsleves
1,5 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
10 dkg reszelt sajt
só
bors
olívaolaj
1 kis üveg gomba
A Mustáros-gombás csirkerizottó elkészítési módja:
A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a csirkekockákat, és fehéredésig pirítom őket. Hozzáöntök fél dl bort, 5 percig párolom, ráöntöm a konzervgombát levével együtt, végül hozzáadom a mustárt és 1 dl tejfölt, szintén 5 percig párolom, majd sózom és borsozom. A rizst másik edényben olajon megfuttatom, majd adagonként felöntöm a húslevessel, a vízzel, a maradék 1 dl borral és 1 dl tejföllel. Ha már nagyjából jó, összekeverem a csirkével, 1-2 percig hagyom, majd elzárom alatta a tüzet. Ekkor keverem bele a reszelt sajtot. Enyhén híg állagúnak kell lennie, ha túl száraz, tejföllel lehet higítani.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 10. 13:23
A mustáros-gombás csirkerizottó elkészítési módja és hozzávalói.