Rakott fasírt recept
A Rakott fasírt hozzávalói:40 dkg darált hús
4 db zsemle
7 db tojás
1 gerezd fokhagyma
pirospaprika
3 közepes vöröshagyma
70 dkg héjában főtt burgonya
4 dl tejföl
só
bors
olaj
A Rakott fasírt elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A darált húsból, zsömléből, 2 tojásból, pirított hagymából, sóval, borssal és pirospaprikával fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 tojást. A fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem, erre a a karikára vágott krumpli kerül. Jól megsózom, majd beterítem a hagymával. Erre karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok és rálocsolom a tejfölt, végül rásimítom a maradék fasírtmasszát. A tetjét megkenem olajjal és szép pirosra sütöm 200 °-os sütőben. Kockára vágva, savanyúsággal tálalom.
Ne spóroljunk a sóval és a fűszerekkel, a krumplit és a tojást is sózzuk meg a rétegezésnél.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 6. 14:12
A rakott fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.