Rakott kelkáposzta sertéslapockával recept
A Rakott kelkáposzta sertéslapockával hozzávalói:1 nagy fej kelkáposzta
25 dkg rizs
75 dkg sertéslapocka
2 fej fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
3 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl
A Rakott kelkáposzta sertéslapockával elkészítési módja:
A kelkáposzta torzsáját kivágom, majd kettévágom és sós vízben megfőzőm. A rizst megpárolom, a húsból szokásos módon pörköltet készítek, amikor puha a hús ledarálom és visszateszem a szaftba. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először kelkáposzta leveleket rakok, sózom, erre jön a párolt rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére kelkáposzta kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a kelkáposzta tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 5. 15:39
A rakott kelkáposzta sertéslapockával elkészítési módja és hozzávalói.