Gombás sárgarépás csirkemell fusilivel recept
A Gombás sárgarépás csirkemell fusilivel hozzávalói:1 csirkemellfilé, kockára vágva
35 dkg gomba
1 sárgarépa
1 nagyobb fej hagyma
2 ek. zsír
2 dl tejföl
1 ek. (csapott)liszt
só
bors
25 dkg fusili tészta
só
víz
A Gombás sárgarépás csirkemell fusilivel elkészítési módja:
A gombát szeletekre vágom, a sárgarépát hasábokra. A csirkemell kockákat sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. A korcára vágott hagymát a zsíron világosra pirítom, ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, majd jön a gomba és a sárgarépa. Sózom, borsozom, megvárom, amíg a gomba kiengedi a levét, ezután pici vizet aláöntve puhára párolom. Amikor minden puha, zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, rögtön öntök hozzá egy kevés vizet, ráteszem a tejfölt és jól összeforralom. Ha kell még utána fűszerezem. A fusilit bő sós vízben kifőzöm és rászedem a gombás csirkemellet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. febr. 4. 15:38
A gombás sárgarépás csirkemell fusilivel elkészítési módja és hozzávalói.