Hamis vadas csirkemell recept
30 perc
A Hamis vadas csirkemell hozzávalói:
2 csapott evőkanál cukor
3 evőkanál olaj, vagy 5 dkg vaj
3 nagyobb sárgarépa
1-2 babérlevél
50 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál mustár
1 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl
A Hamis vadas csirkemell elkészítési módja:
1. Cukrot olajon világosbarnára karamellizálom. A sárgarépát a reszelő durva fokán lereszelem, és hozzáadom, rádobom a babérlevelet, és lefedve párolom. Ajánlatos kis lángon, nehogy megkapja. 2. Csíkokra vágom a pulykamellet, azt is hozzáadom a répához, és megvárom míg a hús minden oldala kifehéredik. Ezután belekeverem a mustárt. 3. Felöntöm kevés vízzel. Ha megpuhult a csirkemell a tejfölt a liszttel simára keverem, és ezzel behabarom. Én úgy szeretem ha jó szaftos. Ha ezt kevésnek találod egy kis vízzel lehet még csalni. 4. Utolsó lépésként egy kis gondolatnyi sóval ízesítem, és kész.
Csigatésztát szoktam köretként főzni hozzá.
Ez egy gyors, és finom étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Zsandrea, 2009. jan. 13. 11:32
A hamis vadas csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.