Erdélyi csirke raguleves recept
Az Erdélyi csirke raguleves hozzávalói:1 kg csirkeaprólék
3-3 szál sárga-, fehérrépa
3 dkg vaj
1 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só
delikát
2 db babérlevél
Az Erdélyi csirke raguleves elkészítési módja:
Az aprólékot és a megtisztított, hosszában elvágott zöldséget sóval és babérlevéllel megfőzzük. A vajból és 1 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és besűrűsítjük vele a levest. Ezzel is egy rövid ideig forraljuk, majd a 2 dl tejfölt egy evőkanál liszttel összekeverjük, és ezt is a leveshez adjuk. Én addig szoktam még forralni amíg a tejfölös csomók szétesnek, és krémes lesz a leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Zsandrea, 2009. ápr. 16. 11:33
Az erdélyi csirke raguleves elkészítési módja és hozzávalói.