Kolbászos csirkemell krumpliágyon recept
A Kolbászos csirkemell krumpliágyon hozzávalói:csirkemellfilé
bacon szalonna szeletek
parasztkolbász
szárnyas fűszerkeverék
reszelt sajt
krumpli
A Kolbászos csirkemell krumpliágyon elkészítési módja:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk.Felkarikázzuk a kolbászt, és óvatosan megtömjük vele a csirkemellfiléket. A csirkemellet bedörzsöljük az fűszerkeverékkel,majd betekerjük a szalonnaszeletekbe. A meghámozott krumplit nem túl vastag szeletekre vágjuk, és egy véknyan kiolajozott tepsibe pakoljuk. Erre tesszük a húst, és az egészet lefedjük fóliával. Sütőbe téve jó húsz percig pároljuk(vagy amíg a krumpli puhulni kezd)aztán levesszük a fóliát, a húsra szórjuk a sajtot és szépen összesütjük.
Nem írtam pontos adagokat, mert ez a család étvágyától függ, én is mindíg szemre-hasra főzöm:-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 12. 13:07
A kolbászos csirkemell krumpliágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.