Sajttal rakott csirkemell recept
A Sajttal rakott csirkemell hozzávalói:3 db csirkemellfilé
bacon szalonna
20 dkg trappista sajt
10 dkg bármilyen füstölt sajt
liszt
csemegepaprika
tojás
só
bors
szerecsendió (el is maradhat)
15 dkg gépsonka
tejföl
A Sajttal rakott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét kiklopfoljuk, félbevágjuk, fűszerezzük és félretesszük. a sajtokat lereszeljük, a tojást felverjük, sózzuk, a lisztet pirospaprikával elkeverjük. Egy őzgerincformát baconnel keresztben szépen csíkozva kibélelünk. A húst panírozzuk: liszt, tojás, sajtreszelék (jó bőven nyomkodjuk rá), majd az őzgerincbe fektetjük, gépsonkával betakarjuk és addig ismételjük amíg a csirkemell el nem fogy. Szalonnával betakarjuk és tejföllel meglocsoljuk. Sütőben 45 percig sütjük, megnézzük villával, hogy átsült-e, majd kicsit pihenni hagyjuk. Óvatosan tálcára borítjuk, párolt rizssel, rizibizivel :), friss salátával tálaljuk. Finom, ünnepi asztalra való!
A hozzávalókat körülbelülre adtam meg, én sosem mérem, de arányaiban jó, érdemes kipróbálni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 72673fdbb7, 2006. dec. 27. 17:24
A sajttal rakott csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.