Töltött káposzta, ahogy én szeretem recept
A Töltött káposzta, ahogy én szeretem hozzávalói:10-15 dkg savanyított káposztalevél
20+10 dkg vágott savanyú káposzta
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
20 dkg füstölt tarja egészben (el is maradhat)
5-10 dkg rizs (ízlés szerint)
hagyma, apróra vágva
só
bors
csemege fűszerpaprika
pici olaj
tejföl
A Töltött káposzta, ahogy én szeretem elkészítési módja:
A darálthúst, kevés nagyon apróra vágott savanyú káposztával, szalonnával, hagymával, leöblített rizssel és a fűszerekkel jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat (én római tálat használok),fele vágott káposztával kibéleljük, a káposztalevelekbe belegöngyöljük a tölteléket. Középre kerül a jól lemosott, esetleg előzőleg beáztatott tarja és az egészet betakarjuk vágott káposztával. Felöntjük káposztalé és víz keverékével (egy kis olaj is mehet :)) Sütőben 2 óráig sütjük. Ha kész, tányéron a tölteléket és a felszelt tarját szépen elrendezzük és tejföllel bőven meglocsoljuk.
A sóval vigyázat, mert a káposzta is sós...
Nem éppen fogyókurás kaja, de nagyon finom :)
Ha ezt főzöm nem számolom a kalóriákat, inkább utána "ledolgozom" :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 72673fdbb7, 2006. dec. 27. 16:30
A töltött káposzta, ahogy én szeretem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.