Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kocsonya recept

Kocsonya recept

A Kocsonya hozzávalói:
1,5 kg kocsonyahús(köröm,bőrke,füle,farka),
kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
csípős paprika (el is hagyható),
só,szemes bors ízlés szerint.
tetejére:piros fűszerpaprika,esetleg citromkarika.


A Kocsonya elkészítési módja:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és mossuk.Hideg vízben feltesszük főni,az első levét leöntjük,és új vízben felkészítjük főzni.Ha ismét felforr,hozzáadjuk az ízesítőszereket és a fűszereket.Kis lángon -hogy ne zubogjon-,lassan készre főzzük.A megfőtt húsokból a nagyobb csontokat kivesszük és a mélytányérokba egyenlően szétosztjuk. A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra,és hideg helyre tesszük dermedni.Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk p.paprikával,ő.borssal,vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá,ill.citromkarikával,p.zölddel díszíthetjük. Kanállal kiveszünk egy kevés lét,és ha ujjunkat belemártva "ragacsos",akkor biztos,hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kocsonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook