Kímélő kocsonya csülökkel recept
A Kímélő kocsonya csülökkel hozzávalói:2000 g kocsonyahús (csülök, köröm, farok, fej, bőrke, fül),
500 g felső pulykacomb,
100 g vöröshagyma,
30 g fokhagyma,
1000 g petrezselyemgyökér,
paprika,
1 db cseresznyepaprika,
2 g egész bors,
20 g (tengeri)só
A Kímélő kocsonya csülökkel elkészítési módja:
A kocsonyahúst megtisztítjuk, gondosan megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, majd annyi hideg vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a petrezselyemgyökeret, és enyhén megsózzuk. Az egész borsot és a cseresznyepaprikát teatojásba vagy tüllzacskóba helyezve tesszük a készítményhez. Lassú forralással addig főzzük, amíg a hús a csontokról könnyen le nem válik. A tűzről levéve, a levet kihűtjük, tetejéről a zsírt eltávolítjuk. A csontokról leszedett húst és a zöldségeket a tányérok aljára helyezzük, és a még langyos levet a tányérokban egyenletesen elosztva rászűrjük a húsra. Kihűtjük, majd hűtőszekrénybe téve, megdermesztjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kiss67, 2007. nov. 21. 21:20
A kímélő kocsonya csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.