Pulykaropogós recept
A Pulykaropogós hozzávalói:1 kg-os pulykacomb,
1 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
40 ml olaj,
20 g liszt,
pirospaprika,
kakukkfű,
babérlevél,
2 dl paradicsomlé,
1 pohár húsleves.
2dl narancslé,
20 ml ciromlé,
A Pulykaropogós elkészítési módja:
A pulykacombot 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket megmossuk, és szárazra töröljük. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húst, és mindkét oldalát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, meghintjük liszttel, és 1-2 percig kis lángon tovább pirítjuk. A pulykahúst a hagymákkal együtt átrakjuk egy tűzálló tálba, megszórjuk a paprikával, kakukkfűvel, és hozzátesszük a babérlevelet. Meglocsoljuk a paradicsomlével, húslevessel, a narancs, és citromlével. A sütőbe tesszük, többször meglocsoljuk és kb. 50 percig (szép piros ropogósra) sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 17. 00:30
A pulykaropogós elkészítési módja és hozzávalói.