Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak recept
A Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak hozzávalói:(a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz):
3 csirkemell filé
bacon szeletek
bazsalikomlevelek
só
grillfűszer
(a magyaros saslik rudakhoz):
vöröshagyma
lilahagyma
bacon
csípős parasztkolbász
gomba
szalonna (sütnivaló)
A Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak elkészítési módja:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel. 2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük. 3.) A tekercset vastagon felszeleteljük, és a csigákat keresztben a saslik rudakra szúrjuk. Tehetünk elé-mögé: cukkínit, gombát, szalonnakockákat, vörös és lilahagymát. 4.) Sütőben kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt lesz kész. Grillsütőn sokkal hamarabb átpirul! (magyaros saslik rudakat) 1.) A magyaros saslik rudakat úgy állítottam össze, hogy vörös és lilahagyma cikkeket baconba tekertem, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek. 2.) A saslik rudak alá, a tepsibe, besózott és grillfűszerbe forgatott cukkínit és padlizsánszeleteket tettem, ezek a saslikokból lecsöpögő lében csodásan átsültek. 3.) A sültekhez zöldsalátát és sajtos kiflit kínáltam - minden az utolsó falatig elfogyott...
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: didu87, 2008. jún. 25. 15:53
A bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak elkészítési módja és hozzávalói.