Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak recept

Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak recept

A Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak hozzávalói:
(a bazsalikomos csirkemelles saslik rudakhoz):

3 csirkemell filé

bacon szeletek

bazsalikomlevelek



grillfűszer

(a magyaros saslik rudakhoz):

vöröshagyma

lilahagyma

bacon

csípős parasztkolbász

gomba

szalonna (sütnivaló)


A Bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak elkészítési módja:
1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percig, majd megszórjuk grillfűszerrel. 2.) Minden szeletre rásimítunk 1 szelet bacont és néhány bazsalikomlevelet, majd feltekerjük. 3.) A tekercset vastagon felszeleteljük, és a csigákat keresztben a saslik rudakra szúrjuk. Tehetünk elé-mögé: cukkínit, gombát, szalonnakockákat, vörös és lilahagymát. 4.) Sütőben kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt lesz kész. Grillsütőn sokkal hamarabb átpirul! (magyaros saslik rudakat) 1.) A magyaros saslik rudakat úgy állítottam össze, hogy vörös és lilahagyma cikkeket baconba tekertem, majd csípős parasztkolbász karikák, gomba és szalonna következtek. 2.) A saslik rudak alá, a tepsibe, besózott és grillfűszerbe forgatott cukkínit és padlizsánszeleteket tettem, ezek a saslikokból lecsöpögő lében csodásan átsültek. 3.) A sültekhez zöldsalátát és sajtos kiflit kínáltam - minden az utolsó falatig elfogyott...


Kategória: Reform ételek receptjei


A bazsalikomos-csirkemelles és magyaros saslik rudak elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook